Independer

Product Owner van de 100- in- één Hypotheekadvies.

 De chatbot voor klanten met vragen over je hypotheek.  

 

 

Als Product Owner bij Independer heb ik samen met mijn team gewerkt aan 100 - in - één hypotheekadvies. Hierbij kun je zelf online je hypotheek regelen met altijd de mogelijkheid van de hulp van een adviseur. Dit alles doe je via een Chat. Independer is de eerste die op deze manier de klant helpt en advies geeft.

Toen ik starte met deze opdracht was totaal niet duidelijk hoe groot een story was. En waarom de ene story 3 punten kreeg maar een andere veel meer punten, die eigenlijk minder groot leek. Om dat inzichtelijk te krijgen en de planning en velocity te verbeteren, hebben wij als team een sessie gedaan waarbij wij helder gingen krijgen hoe groot een bepaald vraagstuk nou echt was. Was dit een spagetti bolognese of toch een indische rijsttafel? 

Het resulteerde in meer duidelijkheid voor het team. Een betere inschatting qua punten en een beter inschatting in hoeveel wij gerealiseerd kregen binnen de sprint. 

 

 

De eerste fase van een chatbot realiseren waarbij de klant voor het eerst online hypotheekadvies heeft gekregen. 

Een super gaaf maar ook complex project om aan te werken. Veel stakeholders zoals data science, adviseurs, marketing, design en het team. En uiteraard een klant waar we dit alles voor bouwen. We hebben met elkaar voor elkaar gekregen dat de klant nu online advies krijgt en intern is het van een project naar de reguliere business gegaan. Een grote stap is gemaakt. Ik ben heel trots dat ik hier een bijdrage aan heb mogen leveren.