ANWB

Product Owner Content Platform

Als Product Owner van het team content platform was ik samen met het team verantwoordelijk voor het digitale content platform van de ANWB

 

Het digitale content platform van de ANWB; een stabiel, robuust, schaalbaar en onderhoudbaar content beheer systeem, tevens het fundament van ANWB.nl. Daarnaast waren wij als team verantwoordelijk voor content management, content findability en content delivery.

Een grote uitdaging met heel veel stakeholder management. 

Tijdens deze opdracht lag de zwaarte van mijn rol als Product Owner bij de verantwoordelijkheid voor het Content Management Systeem van de ANWB. Er was al jaren gebouwd aan dit systeem. Zowel binnen Bloomreach als binnen de ANWB en werd het steeds lastiger het systeem te onderhouden. Na veel reseurch hebben wij als team besloten dat we het systeem opnieuw wilde opbouwen maar dan binnen in de Cloud. 

Een mega groot traject maar noodzakelijk om alle innovaties, nieuwe mogelijkheden en onderhoud op het platform te blijven doen. Wij hebben stakeholder weten te overtuigen en hebben dit mooie traject met beide handen aangegrepen. 

Mooi om te zien was dat het hele team er vol voor is gegaan. De uitdaging met beide handen aangreep en als een echt team dit hebben weten te realiseren. 

Inclusief alle samenwerkingen met stakeholders, andere teams, andere projecten en nieuwe ontwikkelingen die er speelde binnen de ANWB hebben we een mooi CMS weten neer te zetten. 

Wat ook mooi was om te zien is hoe het team groeide in het agile werken, de processen en de samenwerking. Ze werden meer en meer een team en steeds meer zelfsturend. 

 

 Product Owner Team Vrije tijd 

Als Product Owner van het team Vrije tijd mocht ik een collega vervangen die met zwangerschapsverlof was. 

De ANWB heeft mij teruggevraagd om 5 maanden lang als Product Owner werkzaam te zijn bij Team Vrijetijd. 

De producten waar we aan gewerkt hebben zijn de knooppuntenplanner, de dealer locator, de zoek & filter en nog aan aantal mooie producten. Belangrijke aspecten bij deze opdracht was het stakeholder management en samenwerking met andere teams. 

Wij hebben met het team een Customer Journey mapping sessie georganiseerd waarbij wij stakeholders hebben uitgenodigd en medewerkers van de ANWB om samen te kijken naar de beste journey voor onze klant bij het plannen van een route doormiddel van de knooppuntenplanner. Het heeft ons hele waardevolle informatie gegeven waarmee wij de volgende stappen in de optimalisatie konden zetten. 

Een mooie opdracht met een zeer leuk team.

 Product Owner mobiliteit

Een team met de juiste drive maar die werd overladen met verschillende vragen.       Er was een Product Owner nodig om structuur te krijgen. 

Product Owner van het team mobiliteit was de eerste ervaring bij de ANWB.

Als Product Owner van het team Mobiliteit ben ik verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van een aantal applicaties zoals de ANWB auto verkoop tool, Expert Platform en financiering tool.

Toen ik bij dit team begon was er al een tijdje geen Product Owner voor dit team. Het team had hulp nodig om weer structuur te krijgen in het proces. Stakeholders weer terug in het proces te brengen en structuur te krijgen in het agile werken. 

Toen ik de vraag stelde aan het team waar zouden jullie als eerste hulp bij willen hebben? Kreeg ik als antwoord dat ze weer gewoon wilde werken en de stakholders wat meer op afstand wilde hebben omdat ze overlade werden met vragen. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. En als metafor kreeg ik een honkbal knuppel op mijn bureau. Dit heeft mij alle opdrachten binnen de ANWB achtervolgd. Het is gelukt om de stakeholders weer het agile proces te laten volgen en er kwam overzicht. 

Vanaf dat moment stond ik bekend als de Product Owner met de honkbal knuppel.