Blog

Seiko Giugiaro Design

Met gepaste trots introduceert Seiko in juli 2017 een nieuwe Astron Limited Edition in samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse ontwerpbureau: Giugiaro Design.
Een bijzondere partnership die ontstaan is in 1983 met de introductie van ’s werelds eerste analoge Quartz chronograaf. In 1983 gevolgd door een serie van 4 Seiko ontwerpen. En ruim een decennium later werd de samenwerking hernieuwd met de lancering van de spraakmakende Macchina Sportiva collectie in 1996.

En wij zijn één van de juweliers die hem in de collectie heeft.

Het ontwerp van de nieuwe Astron Giugiaro Design Limited Edition is geïnspireerd op het Seiko icoon uit 1983: ’s werelds eerste analoge quartz chronografen kaliber, dat huisde in een spectaculair kastontwerp van Giugiaro Design. Oorspronkelijk ontworpen voor de motorsport, met knoppen die dankzij de vorm van de kast ook bij hoge snelheden gemakkelijk konden worden bediend.


In de nieuwe ‘Astron Giugiaro’ worden de zowel de moderne dynamiek als de traditie van Seiko en Giugiaro Design samengebald in een fascinerend chronografenontwerp, waarin het origineel uit 1983 in ieder detail van deze nieuwe creatie doorschemert. De aerodynamische lijnen van de kast en de speciaal ontworpen wijzers verwijzen naar de talloze schitterende sportauto’s die Giugiaro Design in de afgelopen decennia ontwierp. En natuurlijk heeft dit horloge een onmiskenbare Italiaanse signatuur door de combinatie van zwart, rood en groen.


De nieuwe Seiko Astron GPS Solar SSE121 is uitgerust met het opmerkelijke 8X82 Astron-kaliber, dat tot 6 uur aan verlopen tijd kan meten met de precisie van 1 seconde afwijking per honderdduizend jaar! Daarnaast biedt het kaliber – net als alle Astron-kalibers – de mogelijkheid om zich waar dan ook ter wereld aan de lokale tijd aan te passen... met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door de kracht van licht. De kast en band zijn gemaakt van titanium met een superharde black coating die het horloge krasbestendig maakt. Duurzaamheid en afleesbaarheid worden geoptimaliseerd door de super-clear coating op het saffierglas.


De unieke Limited Edition (SSE121J1 - €3.250,- ) is nu bij ons verkrijgbaar. De wereldwijde oplage is 3000 stuks.


Specificaties:
100m WR

Titanium kast en band met super
Hard zwarte coating
Saffier glas met super
Clear coating

Bezel van keramiek

Diameter 46,3 mm

Kast dikte 13,3 mm

Veiligheidssluiting met drukknopontgrendeling

Magnetische resistentie: 4,800 A/m 

Kaliber 8X82
GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing

Chronograaf 6h – 1/5 seconden

Update tijd: Automatisch, 1 x per dag indien volledig opgeladen
Update tijdzone: on demand

Perpetual Calendar tot februari 2100

GPS - signaal indicator

World Time functie: 40 tijdzones

Daylight Saving Time functie

Power Saving functie

In-flight mode (on/off indicatie)

Accuratesse: 1 seconde per 100,000 jaar

Powered by lightenergy

Seiko Astron Giaguaro Design Zoom
In de doos Zoom
Seiko Zoom
achterkant Zoom
© Juwelier/Diamantair Paul van 't Hullenaar
Webdesign & realisatie: A-side media